Livet som pårørende: Find de positive stunder i en svær tid

Giv den demente en gave, der skaber glæde

Giv den demente en gave, der skaber glæde

For nylig skrev jeg et indlæg her på bloggen om, at det var svært at finde på, når man skulle give sin demente mor en gave, som hun kunne bruge. Til jul endte jeg med at købe en børnebog til hende, og det var en lidt besynderlig følelse, jeg havde omkring den gave. På den ene side var det jo trist at erkende, at det er her, vi er – på den anden side blev hun uendeligt glad for sin gave.

Jeg spurgte i det Alzheimer-netværk, jeg er en del af på Facebook, om hvad andre fandt på at give deres pårørende i gave. Her er nogle af de ideer folk skrev om – måske er det noget, andre kan bruge, hvis man lige står og mangler en idé. Én skriver eksempelvis:

‘Min mor husker tiden fra 1920 til 1940, så jeg har i en genbrugsforretning købt en bog om dronning Ingrid, hvor der er billeder fra tiden, som hun kan huske.’

En anden skriver:

‘Jeg fandt ud af at læse en børnebog for min mor. Da jeg havde læst det første kapitel, ville hun høre mere, og hun kunne genfortælle, hvad den handlede om. det var helt fantastisk.’

Blandt de andre ideer er:

  • Billedlotteri med dyr

  • Lette puslespil

  • Lette huskespil med dyr

  • Selv har vi tidligere købt en kæmpe blød tøjhund, som var en stor succes.

  • Kalender, eller album med billeder af familien.

I Alzheimerforeningen har man sammensæt en liste, der giver gode ideer til, hvilke gaver man kan købe, alt efter hvilket stadie af sygdommen, din pårørende er i. Læs mere om ideerne her.

Dorthe Boss Kyhn

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *