Livet som pårørende: Find de positive stunder i en svær tid

Ny guide: Fysisk træning er godt for din demente pårørende

Ny guide: Fysisk træning er godt for din demente pårørende

Alle mennesker har godt af at bevæge sig. Også mennesker, der lider af demens. Jeg har tit problemer med at få min mor til at bevæge sig, når jeg er på besøg. Mange gange siger hun, at hun gerne vil med ud at gå, når jeg så svarer hende, at det er da fint, og om vi skal gå en tur ned til elevatoren, så har hun allerede glemt, hvad hun selv sagde.

Hun ved sikkert heller ikke, hvad det var, hun sagde. I hvert fald er det meget svært at få hende med op at stå. Jeg ved, at plejehjemmet på det seneste har gjort en stor indsats og at det går fremad med den fysiske aktivitet. Men jeg kan stadig have svært ved at få sat lidt fut i kludene.

Men nu har Nationalt Videncenter for Demens netop sendt en ny guide ud, som skal inspirere til fysisk aktivitet for den demente. Her er masser af inspiration.

Her kan jeg blandt andet læse, at det også er godt, hvis man kan kombinere den fysiske træning med kognitiv træning. Jeg kan fx godt få min mor til at lægge tøj sammen, men jeg kan ikke få hende til at stå op og gøre det samtidig.

Her er fx et bud på en øvelse, man kan lave sammen med sin kære, som båe er fysisk og kognitiv,  – og mit tilfælde tror jeg måske godt, at jeg stadig kan få min mor med på nogle af de her små lege. Jeg har i hvert fald tænkt mig at forsøge.

At-rejse-sætte-sig-øvelsen

  • Sæt to stole overfor hinanden, så I sidder på hver jeres stol siddende.
  • Fortæl stille og roligt, mens du rejser dig og viser, hvad hensigten med øvelsen er: ‘Nu rejser jeg mig og siger december’.
  • Bagefter rejser du dig og siger ‘november’. Tag tilløb til bevægelsen, når det er den andens tur.
  • Gentag øvelsen, hvor det er den andens tur til at sige ‘december’.
  • Osv.

Her kan du finde en beskrivelse f alle øvelserne i den nye guide.

 

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *